طرز تهیه مربای گلابی
مربا از انواع خوراکی های شیرین می باشد که در وعده صبحانه میل می شود و علاوه بر این مربا از پختن میوه به همراه شکر یا عسل بدست می آید. مربای گلابی از انواع مرباهای خوشمزه و محبوب است که شما می توانید این مربا را در منزل به راحتی تهیه کنید در ساخت مربای گلابی از شکر و گلابی و آب و زعفران و گلاب و آبلیمو و سرکه استفاده می شود.
مواد لازم در پخت مربای گلابی
شکر : ۸۰۰ گرمگلابی سالم و بدون لکه : یک کیلوگرم
آب : به میزان لازم
سرکه : ۱/۳ پیمانه
زعفران ساییده شده : نصف قاشق چایخوری
گلاب : سه قاشق غذاخوری
آبلیمو : دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه مربای گلابی در منزل
برای تهیه مربای گلابی ابتدا گلابی ها را بشویید و پوست آن را بگیرید سپس وسط گلابی ها را به وسیله استوانه مخصوص در آوردن دانه ها، درآورید به صورتی که دم آن ها جدا نشود.برای جلوگیری از سیاه نشده گلابی ها مقداری آب و سرکه را درون ظرفی مناسب با یکدیگر ترکیب نمایید سپس گلابی ها را به مدت چند دقیقه درون مخلوط آب و سرکه قرار دهید و بعد از گذشت چند دقیقه گلابی ها را از محلول آب بیرون آورید و آن ها را درون قابلمه ای مناسب به همراه آب بریزید تا روی سطح گلابی ها پوشیده شود. در این مرحله از طرز تهیه مربای گلابی قابلمه را روی حرارت متوسط شعله گاز قرار دهید و اجازه دهید تا گلابی ها پخته شوند.
سپس آن ها را از درون قابلمه بیرون آورید و زعفران و شکر را به مخلوط آب بیفزایید و اجازه دهید تا شربت مربا بجوشد و غلیظ شود سپس مقداری آبلیمو به شربت بیفزایید و گلابی ها را درون شربت بچینید و اجازه دهید تا گلابی ها به همراه شربت بجوشند و شربت به صورت کامل به قوام بیاید سپس گلاب را به مواد مربا اضافه کنید و بعد از اینکه مربا چند جوش زد حرارت شعله گاز را خاموش نمایید.
اجازه دهید تا مربای گلابی به خوبی خنک شود سپس آن را درون ظرف شیشه ای درب دار بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
نکات طلایی برای پخت بهتر مربای گلابی
برای تهیه مربای گلابی از میوه های سالم و بدون لک استفاده نمایید.برای داشتن مربایی خوش طعم و لطیف قبل از اینکه شکر را به میوه اضافه کنید بهتر است گلابی ها را بپزید زیرا شکر باعث سفت شدن میوه می شود.
اگر شربت مربا به اندازه کافی قوام نیاید مربا کپک می زند.
اگر گلابی های مورد استفاده خیلی شیرین هستند در این صورت ۷۵۰ گرم شکر برای ساخت مربای گلابی مناسب است.
از ریختن مربای داغ درون شیشه خوداری نمایید.
برای جلوگیری از شکرک زدن مربا مقداری آبلیمو به آن بیفزایید.
۱۰ یا ۱۵ دقیقه قبل از اتمام پخت مربا آبلیمو را به آن بیفزایید.
در هنگام پختن مربا درب قابلمه را باز بگذارید تا رنگ مربا تغییر نکند.
برای کیفیت بیشتر مربا بهتر است آن را درون قابلمه لعابی بپزید.
در صورت تمایل می توانید برای دستور تهیه مربا، به جای استفاده درسته از میوه، گلابی را در اندازه های کوچک برش بزنید. 1
دلایل شکرک زدن مربا
بسیاری از خانم ها دوست دارند مربا هایی که برای صبحانه استفاده می کنند را خودشان تهیه کنند ولی در برخی از مواقع با مشکلاتی رو به رو می شوند و مربای هویج، مربای آلبالو، مربای بهار نارنج و سایر مربا هایی که تهیه می کنند شکرک می بندد و در بیش تر موارد خانم ها این مربا ها را از یخچال خارج می کنند و آن ها را می ریزند. بهتر است علت این پدیده را بدانید و با آن آشنا باشید تا بتوانید از این امر جلوگیری کنید.شیرینی بیش از حد
در نظر داشته باشید که شکرک بستن مربا به نشانه خراب بودن آن نمی باشد. در واقع یکی از دلایل این کار استفاده از شکر به میزان بسیار زیاد می باشد.بهتر است برای تهیه مربا از یک دستور ساده استفاده کنید تا هم مزه و خوبی به آن ها بدهید و هم از شکرک بستن آن ها جلوگیری کنید.
استفاده از دما های بالا
مربا یکی از چاشنی های صبحانه می باشد و معمولا به همراه کره و روغن زرد از آن استفاده می شود. این چاشنی را باید روی دمای ملایم قرار بدهید و آن را بپزید زیرا در صورتی که از دما های بالا استفاده کنید ممکن است مشکلاتی برای شما ایجاد شود و مربای شما علاوه بر طعم سوختن دچار شکرک بستن شود.نرسیدن به قوام بالا
کپک زدن با شکرک زدن فرق دارد و همانطور که می دانید کپک ها نوعی قارچ اند. در واقع یکی از دلایلی که باعث خراب شدن مربا می شود نرسیدن به قوام بالا می باشد. در واقع باید مربا های خود را از حالت رقیقی خارج کنید تا این مشکل برای آن ها ایجاد نشود و زمانی که مربا را در ظرف می ریزید حتما سعی کنید از ظروف خشک استفاده کنید.
جلوگیری از شکرک زدن
یکی از کار هایی که می توانید انجام بدهید این است که از شکرک بستن مربا جلوگیری کنید. برای این کار لازم است تا به نکاتی توجه کنید که عبارت اند از :در مربا های شیرین مانند مربای سیب باید حتما از آبلیمو و یا جوهر لیمو استفاده کنید. این کار شما باعث می شود تا آستانه تبلور قند بالا برود و از شکرک بستن آن ها جلوگیری کند.
برای جلوگیری از شکرک بستن در مربا های ترش بهتر است میزان کم تری از این مواد ذکر شده استفاده کنید زیرا میوه های ترش کمی اسیدی هستند و می توانند تا حدودی کار آبلیمو را انجام بدهند.
از بین بردن شکرک مربا
اگر مربایی که در منزل تهیه کرده اید شکرک زده است بهتر است نگران نباشید زیرا این امر موجب کاهش کیفیت مربای شما نمی شود و شما می توانید به راحتی این مشکل را رفع کنید. در واقع برای از بین بردن شکرک مربا باید مقداری آب جوش و آب لیمو را به مربا اضافه کنید و آن را روی حرارت ملایم گاز قرار بدهید تا به خوبی بجوشد. شما می توانید با یک راه حل بسیار سادی این مشکل را از بین ببرید. 2خواص گلابی
۱. بهبود عملکرد سیستم گوارش
درحالیکه مصرف یک عدد گلابی بهتنهایی ۱۸ درصد از نیاز روزانهی ما به فیبر را تأمین میکند، میتواند تأثیر قوی در بهبود عملکرد دستگاه گوارشی داشته باشد. بیشتر میزان فیبرِ موجود در گلابی از نوع پلیساکاریدهای غیرمحلول (NSP) است. یعنی سبب ایجاد تودهی غذایی در روده میشود.این فیبر غذاها را جمع میکند و به صورت توده در میآورد، در نتیجه غذا راحتتر از میان روده عبور میکند. علاوهبر این، سبب ترشحات معده و شیرهی گوارشی میشود. همچنین حرکات روده را تنظیم میکند و احتمال ابتلا به یبوست و اسهال را کاهش میدهد.
حرکات منظم روده موجب دفع مواد سمی از طریق کیسه صفرا و مدفوع میشود. گلابی تقریبا ۸۴ درصد آب دارد که به نرمشدن مدفوع کمک میکند و سموم سیستم گوارشی را از بین میبرد.
طبیعتِ شنیِ موجود در فیبرِ گلابی به عوامل مؤثر در ایجاد سرطان و رادیکالهای آزادِ موجود در کولون متصل میشود و اندام را از آسیبهای احتمالی حفظ میکند.
۲. کاهش وزن
خواص گلابی در کاهش وزن افراد بسیار موثر است. بعضی افراد از قندهای طبیعی موجود در میوهها و کالری آنها شکایت دارند.اما گلابی یکی از میوههای کمکالری است؛ یک عدد گلابیِ متوسط حدود ۱۰۰ کالری دارد که فقط ۵ درصد از کالری مورد نیاز روزانه در یک رژیم غذایی سالم محسوب میشود. از طرفی مواد مغذی زیاد و فیبر بالایی دارد و برای مدت طولانیتری شما را سیر نگه میدارد.
به همین دلیل افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند، بیشتر از گلابی برای این منظور استفاده میکنند. گلابی دارای انرژی و مواد مغذی زیاد است که تأثیر کمی بر افزایش وزن و چاقی دارد.
۳. فعالیت آنتی اکسیدانی
مانند سایر میوهها، گلابی سرشار از آنتی اکسیدانهاست. آنتی اکسیدانها با رادیکالهای آزادی که در نتیجهی سوخت و ساز سلولی در بدن تجمع پیدا کردهاند، مبارزه میکنند.این رادیکالهای آزاد «دیانای» (DNA) سلولهای سالم را به سلولهای سرطانی تغییر میدهد و میتواند سبب ایجاد بیماریهای خطرناک شود.
بنابراین ترکیبات آنتی اکسیدانی مانند ویتامین سی (C)، ویتامین آ (A) و ترکیبات «فلاونوئید» مانند «بتاکاروتن»، «لوتئین» و «زیگزانتین» که همگی در گلابی وجود دارد، میتواند به رهایی بدن از این مواد خطرناک کمک کند.
۴. پیشگیری از سرطان
آنتیاکسیدانها در درجهی اول به خاطر فعالیت ضد سرطانی بودنشان تحسین میشوند و گلابی موجب پیشگیری از انواع مختلف سرطان مانند سرطان کولون، رکتوم، سینه، سرطان پروستات و سرطان ریه میشود.۵. تقویت سیستم ایمنی
گلابی سرشار از آنتیاکسیدان و ویتامین سی است که موجب تحریک تولید گلبول سفید میشود و برای سیستم ایمنی بدن مفید است.همچنین گلابی بهعنوان تقویتکنندهی سیستم ایمنی شناخته شده است که به از بینبردن بیماریهایی مثل سرماخوردگیهای معمولی، آنفولانزا و بیماریهای خفیف کمک میکند و خطر ابتلا به بیماریهای التهابی را مانند بیماری های قلبی-عروقی، دیابت، سرطان و چاقی کاهش دهد. 3
پی نوشت:
1.www.arga-mag.com
2.www.namnak.com
3.www.chetor.com
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}